Dat was dus hartstikke leuk

mrs foster
 
Straks meer over e-books, eerst nog even dit. Ik vertelde je toch een paar keer over de eenakter waar ik een rolletje (hoofdrolletje!) in zou hebben? Inmiddels zijn de voorstellingen achter de rug, leef ik nog en man man man, wat was het leuk.

Speciaal gifje voor jou:

Els Brouwer als Mrs Foster

Ik ben enorm trots op mezelf

Want ik kom van vér. Jaren geleden gaf ik me op voor een training Spreken in het Openbaar, iets wat ik enorm eng vond.

Die training was in een school, ergens in het centrum van Amsterdam. Klotsende oksels in de tram, knikkende knieën op de trappen van de school. En toen ik eenmaal voor de deur van het lokaal stond, durfde ik niet naar binnen.

De wanhoop nabij vluchtte ik weer de straat op, de regen in (dit soort avonden regent het altijd, is je dat weleens opgevallen?) op zoek naar een telefooncel (zo lang geleden is het). Gelukkig was mijn man thuis en zat ik binnen drie kwartier weer op de bank.

Het trainingsgeld heb ik niet teruggevraagd.

D’r is wel wat veranderd in de tussentijd

Ik bijvoorbeeld. Op een gegeven moment ben je te oud – of te wijs, te ervaren; noem het zoals je wil – om verstoppertje te spelen of een blad voor de mond te nemen. Zonder iemand te kwetsen natuurlijk.

Dus bazuin ik dit steeds maar rond: zeg in vredesnaam gewoon wat je denkt en wat je vindt. Ook als ondernemer, juist als ondernemer. Sta voor wat je belangrijk vindt in je vak. Vertel je klanten hoe het volgens jou zit.

Bruggetje

Een van de beste manieren om dat te doen is via een e-book.

Vinden je klanten zo’n e-book echt nog steeds leuk? Echt wel, behalve als dat e-book slecht geschreven is of waardeloos qua inhoud.

Maar als jij een lekker lezend e-book hebt, over een onderwerp waar jij veel van weet en waar zij nieuwsgierig naar zijn, dat is dat nog steeds kat in ’t bakkie.

Vorige week had ik een ondernemer aan de telefoon die was vastgelopen met haar e-book. Oorzaak: te snel er met een kritische blik naar gekeken. Echt het stomste wat je kan doen tijdens het schrijven.

Schrijven moet je los en onbevooroordeeld doen. Kritiek en rode pennetjes kunnen wachten, en die innerlijke criticus helemaal.

Afijn, na ons gesprekje geloofde ze weer in zichzelf en in haar boek, en wilde ze meteen weer gaan schrijven.

Heb jij nu hulp nodig bij het bereiken van je klanten?

Of je zelf je online communicatie doet of (deels) laat doen, hangt vooral af van jouw tijd en zin. Ik ben altijd in voor een goed gesprek hierover. Vertrouwelijk, natuurlijk. Niemand hoeft te weten dat jij soms met je handen in het haar zit omdat je echt geen idee meer hebt. Mijn klanten krijgen de hulp die ze willen: van ideeënbrainstorm tot het schrijven en/of redigeren van blogartikelen, e-books en webteksten.

Neem gerust contact op, ik denk graag met je mee.

Recente blogartikelen

Over Els Brouwer

Els BrouwerDoet sinds 2007 aan online copywriting en contentmarketing, samen met ondernemers. Helpt graag, maar heeft wel een mening. Wars van goeroes en nuchter as a dodo.